Kompetenciafeltárás az iskolában

Módszertani ötletek és gyakorlatok tanároknak a diákok felkészítéséhez

2023 | Kézikönyvek, módszertani gyűjtemények, Europass

Az új kiadvány játékos feladatok módszertani gyűjteménye, amelyek segítenek a fiatalok tudatos karriertervezésében már általános iskolás korban.

A fiatalok felnőtt életre való felkészítése folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal szembesíti a velük foglalkozó szakembereket. Legújabb kiadványunk célja, hogy ennek az összetett fejlesztési folyamatnak egy kis szeletéhez nyújtson ötleteket, gyakorlatokat. Módszertani gyűjteményünkkel szeretnénk támogatni a pedagógusokat és fiatalokkal foglalkozó szakembereket abban, hogy segítsék tanítványaikat a pályaorientáció, a továbbtanulás és az álláskeresésre készülés első lépéseiben. A közel 10 játékos óratervet további hasznos információkkal egészítettük ki, így a játék mellett mindenki megismerkedhet az Europass szolgáltatásaival is. 

Gyakorlati eszközöket és anyagokat gyűjtöttünk össze, melyeket a segítők osztályfőnöki óra, pályaorientációs nap vagy délutáni foglalkozás keretében is könnyen alkalmazni tudnak. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek már általános iskolás korban kezdjenek el barátkozni a karrier vagy életpálya fogalmával, növelni lehessen tudatossági szintjüket, külső perspektívából rálássanak erősségeikre, meg tudják fogalmazni igényeiket egy jövőbeni lehetséges hivatással kapcsolatban és ismerjenek meg minél több szakmát.

Kiadványunk tanulmányozásával az alábbiakhoz kapnak segítséget:

  • gyerekek önismeretének fejlesztése;
  • önreflexiós készség erősítése;
  • készségek, képességek, kompetenciák tudatosítása és beazonosítása;
  • folyamatban való gondolkodás segítése;
  • csoportkohézió és közösség erősítése a kooperatív feladatok által
  • Europass dokumentumok készségszintű használatának elsajátítása

Olvassa el kiadványunkat online vagy töltse le PDF-ben a mellékletekkel együtt! (2,21 MB)